Autoschade Minno van der Werff behaalt de FOCWA Standaard en het Erkend Duurzaam certificaat.

FOCWA

Autoschade Minno van der Werff is per 11 oktober 2018 voor de FOCWA Standaard gecertificeerd om vervolgens lid van FOCWA te kunnen worden. Dit keurmerk garandeert dat uw auto hier in vertrouwde handen is en op alle fronten kwalitatief juist wordt hersteld.

MVO certificering

FOCWA is de brancheorganisatie voor schadeherstelbedrijven in Nederland. De FOCWA Standaard regelt o.a. voor bedrijven dat opleidingen en werkplaatsuitrusting aansluiten bij alle ontwikkelingen op het gebied van de moderne techniek.

Onderdeel van de FOCWA Standaard is tevens MVO certificering. Dit staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit is het bewijs dat Autoschade Minno van der Werff in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Maatschappelijk, verantwoord en duurzaam handelen

Wat betekent dit concreet in de dagelijkse praktijk van het schadeherstelbedrijf? Op die vraag heeft Autoschade Minno van der Werff een helder antwoord: “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld duurzame reparatietechnieken toepassen om zo onnodige verspillingen tegen te gaan. Wij vangen het regenwater op en door dit water te filteren kunnen wij dit weer hergebruiken voor onze wasboxen. Ook stellen we jaarlijks doelen om energie te besparen.”

Ook als werkgever heeft Autoschade Minno van der Werff de zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er extra aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Autoschade Minno van der Werff zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse sportverenigingen.

 

Certificaat erkend duurzaam

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het schadeherstelbedrijf ook om het aanbieden van duurzame producten zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. “In onze werkplaats letten wij bij de inkoop en het gebruik van onderdelen en materialen op de milieuzaken. Wij merken dat er vanuit onze klanten steeds meer vragen en eisen worden gesteld op het gebied van duurzame aspecten. Als voorbeeld van duurzaamheid kunnen we met sneldrogende lakken energie besparen.”, aldus Minno van der Werff.

 

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, STIBA en Vereniging FOCWA. Het wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is één jaar geldig.

Neem contact op